Twee maanden geleden reageerde Lucien Bracke op een vrijwilligersvacature van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. En nu rijdt hij één dagdeel in de week met veel plezier voor onze ‘Bus Dichtbij’.

“Ik werd via een mevrouw van Vierstroom geattendeerd op deze vorm van vrijwilligerswerk”, vertelt Lucien. “Dat kwam goed getimed, want ik wilde wel weer eens iets nieuws nadat ik een lange periode bij RTV Krimpenerwaard én in Het Cultuurhuis in mijn woonplaats Krimpen aan de Lek als vrijwilliger actief was geweest. Ik draaide daar onder meer samen met mijn vrouw de bingo en deed receptiewerk. En nu zit ik bij SDK en dat bevalt me enorm goed. Ook mijn passagiers zijn erg aardig. Op maandagen bijvoorbeeld heb ik de grootste lol met Theo Verweij. We lachen wat af!”

Lucien Bracke werd 77 jaar geleden geboren in het in de omgeving van Gent gelegen dorp Zaffelare. Het was de liefde die hem 46 jaar geleden naar Nederland deed komen. “Het begon allemaal met een briefwisseling met een vrouw uit Krimpen aan de Lek”, gaat hij terug in de tijd. “Zij was gescheiden en had drie kinderen. We voelden al snel een klik en werden schrijvenderwijs verliefd op elkaar. Op zeker moment besloot ik de sprong te wagen en emigreerde ik naar Nederland. Een beter besluit had ik niet kunnen nemen. We hebben het nog altijd heel fijn samen en ik kan enorm goed met de kinderen opschieten.”

Hoewel Lucien Bracke zich ‘een halve Krimpenerwaarder’ voelt, verraadt zijn tongval nog altijd zijn West-Vlaamse roots. En we mogen vaststellen: dat klinkt uiterst charmant. Het is één van de redenen waarom SDK zeer verguld is met haar Vlaams-Krimpense aanwinst op de chauffeursstoel. “En ik ben blij met deze mooie vrijwilligerstaak,”, zegt Lucien. “Ik hoop dit nog een mooi aantal jaren te mogen blijven doen.”