Het Kwartier rijmt niet voor niets op ‘plezier’! Want wat hebben ze het gezellig in het Stolwijkse sociaal-cultureel centrum: deelnemers en begeleiding van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard! En interview met Bram van Zuilen en Coen Zonjee.

“Het is hier erg leuk”, zegt Bram van Zuilen met een ontwapende glimlach. “Ik heb heel aardige collega’s en Dick, Tessa en Anita mag ik ook erg graag. Het allerleukste vind ik hier de Open Eettafel. Dan is het lekker druk en mag ik vaak in de bediening. Maar ook mijn andere werk vind ik prima. Dingen opruimen, in de keuken helpen, schoonmaakklussen; ik doe het allemaal.”

Coen heeft al net zoveel lol in zijn dagbestedingsactiviteiten. “Ik stofzuig, vul de koelkasten bij, sta op woensdagen in de keuken en maak zelfs de toiletten schoon. Dat doe ik vaak samen met Sybren”, glimlacht hij. “Dan hebben we de grootste lol!”

Coen, die ook twee dagen in de week actief is in Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen in Bergambacht, woont in Oudewater bij zijn ouders en heeft een oudere broer (Tim) en een jongere zus (Marieke). Hij kan goed met ze opschieten. In zijn vrije tijd doet hij graag aan gamen. FIFA en GTA behoren tot zijn favorieten. Daarnaast is hij dol op fitness. Bram woont in Haastrecht en wordt door zijn ouders altijd naar het Kwartier gebracht en weer opgehaald. In zijn vrije tijd houdt Bram zich graag bezig met fitnessachtige zaken. Push-ups bijvoorbeeld en…. boksen. Zo spart hij graag met meneer Moebarak, die in Het Kwartier onder meer bokslessen geeft. Is dat stoer of niet?!

Het mag duidelijk zijn: Coen en Bram hebben het prima naar hun zin bij SDK én privé. Zo horen wij het natuurlijk graag. Mannen, bedankt voor het mooie interview!