Werken in onze horecalocaties: deelnemer Tim van Arnhem doet het vijf dagen per week met zichtbaar plezier. Voor iedereen die hem ‘zoekt’ in onze lunchrooms De Heerlijkheid van Ouderkerk en Café en Suite: Tim is herkenbaar aan zijn vriendelijke glimlach.

De inmiddels 23-jarige inwoner van Krimpen aan de Lek kwam met SDK in aanraking tijdens stage van zijn school. “Ik was toen een jaar of 16/17”, gaat hij terug in de tijd. “ik vond de stage zo leuk dat ik graag wilde blijven.” Dat goede gevoel is er nog steeds. De eerste jaren was Tim vooral in de keuken van onze projecten te vinden, maar tegenwoordig kun je hem ook in een bedienende rol tegenkomen. “Daar ben ik een tijdje geleden mee begonnen,” zegt hij. “In het begin vond ik het spannend, ook omdat je direct contact hebt met de gasten, maar nu ben ik gewend en vind ik het erg leuk. Ik word er ook steeds beter in!”

Op zijn werk kan hij het goed vinden met zijn collega’s. “Vooral met Max, Marcus en Jens heb ik veel lol,” zegt hij. “We maken graag grapjes met elkaar. Ook de andere collega’s en de begeleiders vind ik aardig.”

Zijn vrije tijd brengt Tim graag door met naar muziek luisteren. Vooral Engelstalige bands met Toto als één van zijn favorieten). Daarnaast vindt hij het heerlijk om te koken. “Vooral pasta’s”, vertelt Tim. “En wat ik het lekkerste vind om zélf te eten? Patat met een kroket!” Ook van vakanties kan hij erg genieten. Met als ultieme droom een trip naar en door Zuid-Afrika. “Wilde dieren in het echt zien, dat lijkt me wel wat,” zegt Tim.