Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard is maar wat blij met vrijwilliger Helen de Krou. Op dinsdagen is ze actief in Buurtkamer Parkrand en daarnaast ontzorgt ze sinds kort SDK als het gaat om facilitaire zaken zoals kantoorbenodigdheden en bedrijfskleding.

“Dat eerste sluit goed aan bij het werk dat ik tot voor kort gedaan heb,” glimlacht de Ouderkerkse van Zuid-Limburgse origine. “Voor mijn pensionering heb ik 23 jaar als receptioniste/telefoniste gewerkt bij Heuvelman Hout. “Ik weet dus wat er nodig is om een kantoor te laten functioneren. En wat de kleding en het begeleiden van de deelnemers; dat gaat vanzelf. Ik vind het allebei leuk om te doen.”

Met SDK kwam ze in contact door haar man Ruud, die als vrijwillig chauffeur al betrokken was bij de stichting. “Ik zocht prettige en zinvolle vrijetijdsbesteding na het af scheid van mijn werk,” vertelt helen. “Mijn echtgenoot wist wel ‘iets’ en bracht me in contact met Arjenne Timmer. In eerste instantie zou ik op dinsdagochtend gaan helpen in Buurtkamer Parkrand, maar  tijdens het gesprek hadden we het ook over de kantoorartikelen en bedrijfskleding. Dat heb ik er toen met plezier bijgenomen. Mijn ervaringen met SDK zijn tot nog toe heel positief. Er hangt een fijne sfeer. Het voelt prettig. Ik heb sowieso heel veel respect voor hoe de dagbesteding is georganiseerd en neem mijn petje af voor Arjenne. Van niets naar achttien projecten in iets meer dan tien jaar. Dat vind ik niet alleen bijzonder maar ook erg knap! Het is fijn dat ik als vrijwilliger een klein steentje bij mag dragen.”