Het is zo langzamerhand een mooie traditie geworden: De Goede Doelen week van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Dit keer komen we in actie voor CliniClowns. DeGoede Doelen Week duurt van 25 tot en met 29 september. Al onze locaties doen mee en komen met leuke acties. Uiteraard hopen we op een mooie opbrengst.

CliniClowns is een organisatie die zieke kinderen, mensen met een beperking en mensen met dementie ontspanning brengen even de zorgen en pijn laat vergeten. Bij CliniClowns werken ruim 95 professioneel opgeleide clowns, professionele acteurs en actrices die zich hebben gespecialiseerd in ‘Health Care Clowning’. Alle CliniClowns hebben eerst een kleinkunstopleiding gedaan of hebben als theatermaker gewerkt en daarna een speciale training gekregen. CliniClowns werkt landelijk en is afhankelijk van donaties. SDK hoopt daar met de Goede Doelen Week een steentje bij te dragen en wat extra vrolijkheid mogelijk te maken.

De keuze om CliniClowns als goed doel voor 2023 te nemen is een uitvloeisel van een enquête die door onze Cliëntenraad is uitgeschreven. Daarbij konden onze deelnemers kiezen uit verschillende mogelijkheden. De meeste stemmen gingen naar CliniClowns