Caroline Sutter moet er nog wel eens aan denken: die vacaturemelding van SDK op haar facebookpagina een paar maanden geleden waarin onze stichting mensen opriep te solliciteren naar onder meer de functie van begeleid(st)er.

“Ik raakte er meteen door getriggerd”, glimlacht de Lekkerkerkse moeder van drie volwassen kinderen. “Dat had met twee dingen te maken: de goede naam van SDK én het feit dat ik er al een tijdje over dacht om van baan te veranderen. De voorbije tien jaar werkte ik op een praktijkschool als onderwijsassistent en was ik docent op de Diergroep. Een mooie job, maar ik kreeg het er van lieverlee steeds wat minder naar mijn zin omdat ik het gevoel had dat ik meer ‘politieagent’ aan het spelen was dan dat ik daadwerkelijk kinderen kon begeleiden. Als er dan een mooie baan in de dagbesteding voorbij komt, zet je dat aan het denken, hè?! Na het verschijnen van de vacature bleef die een week of twee in mijn achterhoofd  ronddolen. En tóen was ik er uit: als de wiedeweerga solliciteren, ha ha! Ik was nog nét op tijd. Wat ben ik blij dat ik het gedaan heb en – nog mooier- dat ik werd aangenomen!”

Caroline Sutter werkt sinds kort twee dagen per week op onze locatie in het bedrijfsrestaurant van QuaWonen in Bergambacht en één dag in Buurtkamer Parkrand te Krimpen aan den IJssel. Haar eerste indrukken zijn heel positief. “Prettige mensen om mee te werken,”, zegt ze over de deelnemers en har collega-begeleidsters. “Ook vind ik het mooi dat ik mag meewerken om de deelnemers zinvolle dagbesteding te geven en ze te helpen met hun ontwikkeling. Mijn eerste dagen vond ik overigens best spannend. Er moesten flink veel broodjes belegd worden voor de medewerkers van QuaWonen. Ik had daar geen ervaring mee en werd er even onrustig van. Dat gevoel veranderde snel toen me duidelijk werd dat de deelnemers precies wisten hoe ze te werk moesten gaan, ha ha! Was geweldig om mee te maken. En leerzaam! Zo zie je: bij deze stichting leer je van elkaar.”