Na vijftig jaar gewerkt te hebben bij het internationale concern Siemens heeft Bert Boudesteijn sinds een aantal maanden de tijd aan zichzelf. De 67-jarige Krimpenaar is met pensioen. Maar stilzitten is er niet bij!

Zijn ‘zee’ aan vrije tijd vult Bert graag in op nuttige wijze. Onder meer voetbalclub DCV in zijn woonplaats Krimpen aan den IJssel profiteert er van. “Bij DCV ben ik een aantal ochtenden in de week aanwezig om klusjes op te knappen,” vertelt hij. “Ik voetbal er al vijftig jaar met veel plezier en kan, nu ik niet meer werk, eindelijk eens wat terugdoen voor de vereniging. Daarbij komt mijn technische kennis goed van pas.”

Ook SDK kan een beroep doen op Bert’s vaardigheden. “Een kraan repareren, schilderwerk, een vloertje leggen; er is al van alles op mijn pad gekomen,” glimlacht hij. “Ik doe het met plezier, omdat de stichting veel voor mijn vrouw Netty en mij betekent. Onze zoon Jeroen doet er zijn dagbesteding en heeft het erg naar zijn zin. Daarnaast geniet ik van de deelnemers. Hun warmte en de puurheid zijn prachtig. Ze staan dicht bij zichzelf en doorzien andere mensen meteen. Mensen die ‘gespeeld’ aardig doen, laten ze links liggen. Ben je ‘echt’ dan  wordt je omarmd. Dat spreekt me enorm aan.”

Zijn vrijwilligerswerk bij SDK bevalt Bert Boudesteijn extra goed omdat hij de vrijheid heeft om zijn activiteiten voor de stichting zelf in te delen. “Dat vind ik prettiger dan dat ik op vaste tijden geacht wordt ergens te zijn. Noem het maar het voordeel van met pensioen gaan, ha ha! Overigens heb ik bij Siemens altijd met plezier gewerkt, hoor. Ik kwam er als jongen van 16 binnen, rechtstreeks van de LTS. Mijn eerste functie was die van paneelbouwer, daarna werkte ik jaren als monteur om te eindigen als projectleider. Ik ben voor mijn werk in heel Europa en zelfs ver daarbuiten geweest, tot aan Saudi Arabië tot en met Siberië toe. Ik heb mijn werk tot het laatst toe leuk en interessant gevonden, maar de vrijheid die ik nu heb bevalt me ook uitstekend. Het is prima zo.”