Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard heeft haar activiteiten uitgebreid met ‘werkervaringsplekken’ bij bedrijven in de regio. Namens SDK houdt Anémone Altheer-Genvier zich bezig met het regelwerk, de contacten met de bedrijven én de begeleiding van de deelnemers een het bijzondere project.

“Binnen SDK zijn we gewend om op onze locaties dagbesteding aan te bieden aan groepen mensen en onder begeleiding van onze eigen professionele medewerkers”, vertelt Anémone. “Dat werkt voor de meeste deelnemers uitstekend. Toch merken we ook dat er deelnemers zijn die de mogelijkheden hebben en er een mooie uitdaging in zien om in een nog wat meer bedrijfsmatige setting actief te zijn met hun dagbesteding. Tegelijkertijd kreeg onze directeur Arjenne Timmer signalen van verschillende ondernemers dat ze er zeer voor open staan om werkervaringsplekken beschikbaar te stellen voor deze doelgroep. Dat was voor haar de reden om actie te ondernemen en mij te vragen of ik er mee aan de slag wilde gaan. Inmiddels hebben we drie organisaties met wie we samenwerken: Rodenburg Installatietechniek in Krimpen aan den IJssel, zorgcentrum Rijckehove in Capelle aan den IJssel en de Plus Supermarkt in Stolwijk. Bij Rodenburg en Plus Stolwijk plaatsen we één deelnemer, bij Rijckehove twee. Alle drie organisaties zorgen voor werk in een beschermde situatie. Namens SDK ben ik één dag per week actief als vraagbaak en steunpunt voor de deelnemer en het bedrijf. Ik kom dan langs en bespreek alle zaken die belangrijk zijn voor de voortgang en het welbevinden en de ontwikkelingsbehoefte van de deelnemer. Zo houden we goed de vinger aan de pols en ontzorgen we niet alleen de deelnemers, maar ook de organisatie waar hij of zij de dagbesteding uitvoert.”

Deze invulling van ‘werkervaringsplekken’ zou voor bedrijven die wel eens nadenken over het aanbieden van dagbestedingsplekken maar tot op heden huiverig waren om alle verantwoordelijkheid op zich te nemen, wel eens de ‘trigger’ kunnen zijn om met SDK in zee te willen gaan, verwacht Anémone Altheer-Genvier. Bij belangstelling kan men contact opnemen met Arjenne Timmer (arjenne.stgkrimpenerwaard@gmail.com)