Maaike de Groot-Kruit heeft er inmiddels een kleine drie maanden opzitten als begeleidster op onze locatie zorgcentrum De Breeje Hendrick. Een mooi moment om eens te polsen hoe ze haar werk ervaart.

“Ik werk twee dagen per week – op woensdag en vrijdag-  in De Breeje Hendrick in mijn woonplaats Lekkerkerk,” vertelt Maaike, getrouwd en moeder van drie dochters en een zoon. “Dat is heel goed te combineren met mijn gezin.”

Maaike heeft een behoorlijke tijd gewerkt in de kinderopvang. Vijf jaar geleden besloot ze te stoppen. “Na de geboorte van onze zoon Jip vond ik het fijner om thuis te zijn. Ik heb in die periode mijn fotografie-hobby opgepakt en had wat klussen op het gebied van interieur-stiling. Was allemaal hartstikke leuk, maar van lieverlee begon ik steeds sterker collega’s om me heen te missen. Thuis is maar thuis, hè? Ik kende SDK al een beetje vanwege mijn daar werkende schoonzus Marleen en besloot de gok te wagen en Arjenne Timmer te bellen met de vraag of er wellicht een vacature was. Uit dat gesprek bleek dat ze midden in een tweede sollicitatieronde zaten en ik – als ik snel was- mijn gegevens kon aanleveren. Dat heb ik gedaan. Niet  veel later mocht ik langskomen voor een gesprek en werd ik aangenomen. De positieve indruk die Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard destijds al van een afstandje op me maakte, blijkt in de praktijk te kloppen. Je krijgt hier écht de ruimte om fijn te werken en alle aandacht te geven aan de deelnemers. Bovendien is de sfeer gemoedelijk en warm en krijg je volop vertrouwen. Ook mooi vind ik dat Arjenne de baas ís maar niet de baas speelt. Ze is heel erg van ‘samen’ en dat voelt super fijn. Ik heb mijn plekje gevonden!”