Buurtsuper ’t Zonnetje in Ammerstol opent op 4 november op feestelijke wijze haar deuren. Daarmee heeft het dorp aan de Lek de eigen buurtsuper weer terug.

“Dit is voor iedereen, maar vooral voor de oudere, minder valide inwoners van Ammerstol, geweldig nieuws,” zegt Han Steenbergen, bestuurslid van de geheel uit vrijwilligers bestaande Dorpscoöperatie Ammerstol.

“Ammerstol zonder een buurtsuper is ondenkbaar, dus is het super fijn dat ie weer terugkomt in ons dorp,” aldus Steenbergen. “Er is inmiddels al veel bereikt, onder meer met toezeggingen van een gemeentelijke subsidie en financiële bijdragen uit een aantal fondsen.”

De buurtsuper, waarin ook Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard deelneemt, is opgezet volgens hetzelfde principe als de oude supermarkt. Een ervaren bedrijfsleider zal met medewerkers met een beperking zorgen dat boodschappen kunnen worden gedaan in het dorp. Nieuw is de koffietafel voor sociale activiteiten en binding voor de inwoners.

Buurtsuper Het Zonnetje kan echter nog een financieel duwtje in de rug gebruiken. Want om de voorraad te kunnen financieren en een goed kassasysteem aan te schaffen is nog zo’n 10.000 – 15.000 euro nodig. Hiervoor is de dorpscoöperatie een crowdfunding campagne begonnen. In ruil voor uw bijdrage krijgen deelnemers aan de actie een mooie boodschappentas, een tegoedbon of komt de naam van de particuliere schenker of uw bedrijf op de ‘wall of fame’ in de buurtsuper. “Het belangrijkste is natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen bijdragen aan de winkel en daarmee aan de leefbaarheid in kern van Ammerstol. Welk bedrag mensen kiezen, kunnen ze aangeven in het ‘investeerproces’. Er wordt gevraagd een account aan te maken, dit is nodig om te zorgen dat alles netjes kan worden geregistreerd. De link naar de actie is:  https://crowdaboutnow.nl/hetzonnetje. Voor vragen of extra informatie kan iedereen zich wenden tot: bestuur@dorpscooperatieammerstol.nl.